hpmc for tile adhesive

Tile adhesive construction method

Question 1 How many construction techniques are there to paste tiles with tile adhesive?
Answer: The ceramic tile pasting process is generally divided into three types: back coating method, base coating method (also known as trowel method, thin paste method), and combination method.
Question 2 What are the main special tools for tile paste construction?
Answer: The special tools for tile paste mainly include: electric mixer, toothed spatula (trowel), rubber hammer, etc.
Question 3 What are the main steps in the construction process of tile paste?
Answer: The main steps are: base treatment, material preparation, mortar mixing, mortar standing (curing), secondary mixing, mortar application, tile pasting, finished product maintenance and protection
Question 4 What is the thin paste method? What are the characteristics?
Answer: The thin paste method refers to the method of pasting tiles, stones and other materials with a very thin (about 3mm) adhesive thickness. It generally uses a toothed spatula on a flat base surface to control the thickness of the bonding material layer (generally no more than 3~5mm). The thin paste method has the characteristics of fast construction speed, good paste effect, improved indoor use space, energy saving and environmental protection.
Question 5 What is the white substance on the back of the tile? How does it affect tiling?
Answer: It is the demoulding powder applied before the bricks enter the kiln during the production of ceramic tiles. Phenomena such as kiln blockage. The release powder is quite stable in the process of sintering ceramic tiles at high temperature. At normal temperature, the release powder is inert, and there is almost no strength between the release powder particles and between the release powder and the tiles. If there is uncleaned release powder on the back of the tile, the effective bond strength of the tile will be reduced accordingly. Before the tiles are pasted, they should be cleaned with water or the release powder should be removed with a brush.
Question 6 How long does it generally take to maintain the tiles after using tile adhesive? How to maintain?
Answer: Generally, after the tile adhesive is pasted and constructed, it needs to be cured for 3 to 5 days before subsequent caulking construction can be carried out. Under normal temperature and humidity environment, natural conservation is enough.
Question 7 What are the requirements for a qualified base surface for indoor construction?
Answer: For indoor wall tiling projects, the requirements for the base surface: verticality, flatness ≤ 4mm/2m, no interlayer, no sand, no powder, and a firm base.
Question 8 What is ubiquinol?
Answer: It is the alkali produced by the hydration of cement in cement-based materials, or the alkaline substances contained in the decorative materials volatilize with the water, directly enriched on the decorative surface layer, or the product reacted with air on the decorative surface These white, unevenly distributed substances affect the appearance of the decorative surface.
Question 9 What is backlash?
Answer: During the hardening process of cement mortar, there will be many cavities inside, and these cavities are channels for water leakage; when the cement mortar is subjected to deformation and temperature, cracks will occur; due to shrinkage and some construction factors, the cement mortar is easy to A hollow drum forms under the tile. Water produces dissolution erosion in cracks and hollow parts, that is, water seeps out to dissolve calcium oxide CaO in cement and turn it into calcium hydroxide Ca(OH)2. The Ca(OH)2 aqueous solution migrates to the surface of the tile through the capillary pores of the tile or stone, and absorbs carbon dioxide CO2 in the air to form calcium carbonate, CaCO3, etc., which are deposited on the surface of the tile, which is commonly referred to as anti-sizing and hanging tears.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Shopping Cart